hrht

Vei rămâne uimit când vei afla asta! Miopia poate fi cauzată de unele tulburări psihologice


,,Privind în ochii omului, care stă în fața ta, poți pentru o clipă să te vezi pe Tine.”

În acest articol, mi-am propus să analizez miopia psihogenă, sau miopia ca o boală cauzată de tulburări psihologice.

Miopia este un defect al vederii, care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare și care apare în rezultatul condițiilor nefavorabile de lucru al ochilor, ereditate, slăbirea generală a organismului, etc.


Din experiență, pot afirma, că lucrul cu miopia la copii nu diferă de lucrul cu adulții (doar că nivelul traumatizării adulților este mult mai mare).

Un exemplu din practică: un băiețel în vârstă de 12 ani, din familie completă a fost diagnosticat cu miopie în perioada, când s-a născut fratele său mai mic, vederea continua să scadă.


Dintr-o sesiune: un pacient mic, dar foarte adult după părerea mea, spune:,, Sunt supărat pe părinți, ei nu se mai joacă cu mine, ca înainte și mă impun să mă joc cu fratele mai mic. Dar eu nu vreau. Atunci mama se supără, iar tata pleacă la fumat la balcon. Eu vreau să mă ascund și mă bag în coliba, pe care mi-a făcut-o tata.”

În continuare, am început să lucrez cu familia copilului. Am menționat despre necesitatea de atenție la copil și despre realizarea acesteia, atragerea celui mai mare în procesul de îngrijire de cel mic nu din poziția ,, tu trebuie să faci, pentru că noi am decis așa”,  dar ca o variantă de timp petrecut împreună cu toată familia, deasemenea lauda și recunoștința pentru atenția față de frățior, ș.a.m.d.. Procesul de lucru cu această familie a durat 3 luni. În tot acest timp, vederea copilului s-a îmbunătățit până la -2 dioptrii.

Cea mai importantă frază în acest caz: ,,Eu vreau să mă ascund de ceea, ce văd.” Așa cum în viață nu există ,,coliba făcută de tata”, psihica ajută omul să se ascundă prin intermediul tulburărilor de vedere…

Omul poate fi comparat cu un post de radio, care se reglează pe unde diferite. Se poate spune, că miopia este unda cu frecvența FM scăzută și cu interferențe, care distorsionează sunetul real.

Scopul acestui lucru este de a regla postul de radio la frecvența FM clară și fără interferențe.

Ce este necesar în procesul de lucru cu miopia psihogenă?

Pacientul trebuie să fie pregătit să conștientizeze și să trăiască unele momente neplăcute din viața sa, dar și să se schimbe.

,,Fiecare om trebuie să își salveze corpul și sufletul desinestătător. Acei, care speră, că vor fi salvați de alții, vor rămâne dezamăgiți.” – Paracelsus

De obicei, în spatele miopiei se află foarte multe lacrimi și dureri nespuse și netrăite până la capăt. Cu alte cuvinte, miopia este despre ,,a dispărea”, a se ascunde într-o căsuță iluzorie.

Este dificil să ofer un sfat sau o metodă concretă, pentru a scăpa pe toată lumea de această problemă, dar…

Există câteva fraze excelente pentru a te întoarce pe sine în tine (senzații fizice și emoționale, senzație de aparținere și aflare în spațiu și într-o situație concretă):

-Eu sunt.
-Eu am dreptul de a fi iubit.
-Eu respir.
-Eu trăiesc.

Putem spune, că este o întoarcere la ,, setările inițiale” (precum îți propune telefonul tău) sau o întoarcere la setările proprii și individuale.


eRealitatea

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Pune și tu un LIKE la articol. Ne ajută enorm. Mulțumim!

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x